• Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού Καινοτομίας
  • 09.10.2017 | 06:34

    Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού Καινοτομίας "Life Innovation" της APIVITA

    Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ο διαγωνισμός Καινοτομίας «Life Innovation». Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει τον Απρίλιο 2017 η APIVITA σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας και είχε ως στόχο να δώσει στους νέους τα κατάλληλα κίνητρα για να σκέφτονται και να πράττουν καινοτόμα.

  • Γαλακτοκομικά με ελαιόλαδο και πιστοποιημένο τσάι του βουνού
  • 06.10.2017 | 08:48

    Γαλακτοκομικά με ελαιόλαδο και πιστοποιημένο τσάι του βουνού

    Μπορεί να μην μοιάζει και τόσο ελληνικό, αλλά όμως είναι. Και μάλιστα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης ιδιωτών και δημόσιων ερευνητικών κέντρων. Ο λόγος για μια σειρά καλές και καινοτόμες πρακτικές στον αγροδιατροφικό τομέα που του δίνουν προστιθέμενη αξία και καθιστούν την Ελλάδα ανταγωνιστική έναντι άλλων χωρών.

  • Ο Καραγκιόζης ...μελισσοκόμος στη 10η Γιορτή Μελιού
  • 05.10.2017 | 08:54

    Ο Καραγκιόζης ...μελισσοκόμος στη 10η Γιορτή Μελιού

    Το ντεμπούτο του στο νέο του ρόλο ως εκπαιδευόμενος μελισσοκόμος, θα κάνει ο γνωστός σε μικρούς και μεγάλους Καραγκιόζης, στην 10η Γιορτή Μελιού Θεσσαλονίκης (6-8 Οκτωβρίου), στην οποία ποδαρικό θα κάνουν την προσεχή Παρασκευή 400 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, λαμβάνοντας ενημέρωση για τον κόσμο της μέλισσας, και παίρνοντας ως αναμνηστικό δώρο καθένα από αυτά, ένα βαζάκι των 40 ml με αγνό παρθένο μέλι.

  • Μ. Ανυφαντάκης: Επιζήμιες και οι δύο συμφωνίες για τη φέτα
  • 05.10.2017 | 08:26

    Μ. Ανυφαντάκης: Επιζήμιες και οι δύο συμφωνίες για τη φέτα

    Επιζήμιες και τις δύο συμφωνίες για τη φέτα, χαρακτήρισε ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαν. Ανυφαντάκης, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (Ε.Ζ.Ε.) που άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου τις πύλες του στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

  • Οι φόροι «γονατίζουν» τον κλάδο της μπίρας αλλά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει σε συμβολαιακή για κριθάρι
  • 05.10.2017 | 08:01

    Οι φόροι «γονατίζουν» τον κλάδο της μπίρας αλλά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει σε συμβολαιακή για κριθάρι

    Κάμψη 10% παρουσίασε στο α΄εξάμηνο φέτος η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα και παρότι οι φόροι στον κλάδο εμφανίζονται αυξημένοι σε ποσοστό 90%, γεγονός που οδήγησε σε κατά 15% ακριβότερη μπίρα για τους καταναλωτές, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά εξακολουθεί να υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις, πιστή στον στόχο της, με κάθε δράση να φυτεύει έναν σπόρο που προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε διαφορετικά μέλη της κοινωνίας, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.