Ζημιές σε καλλιέργειες των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα από βροχή και χαλάζι | paseges.gr

Εκτύπωση Αποστολή
Ζημιές σε καλλιέργειες των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα από βροχή και χαλάζι

Ζημιές σε καλλιέργειες των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα από βροχή και χαλάζι

19.06.2017 | 08:13
Νέα έντονη βροχόπτωση το Σάββατο 17 Ιουνίου, που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση, έπληξε καλλιέργειες στους δήμους Μουζακίου και Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Σε συνομιλία που είχε το δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ με το δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό, μίλησε για έντονη χαλαζόπτωση κυρίως στα ορεινά που έπληξε οπωροκηπευτικά ενώ στα πεδινά πλημμύρισαν καλλιεργούμενες εκτάσεις.

 

Ουσιαστικά μίλησε για εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρο το δήμο Μουζακίου και άμεσα θα γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ.

 

Για ολική καταστροφή στις περιοχές που χτύπησε το χαλάζι μίλησε ο δήμαρχος Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, την ώρα που επισκεπτόταν τις πληγείσες περιοχές.

 

Για δεύτερη φορά χαλαζόπτωση έπληξε συγκεκριμένες περιοχές και αποτελείωσε ο,τι είχε αφήσει η προηγούμενη, από δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά παραλιμνίως σε Κερασιά, Μορφοβούνι, Κρυονέρι, Καλύβια Πεζούλας, Καλύβια Φυλακτής, Νεοχώρι μέχρι χαμηλά στον Μπελοκομύτη.

 

Μικρότερης έντασης χαλαζόπτωση σημειώθηκε και σε άλλα χωριά του δήμου, με βροχή και ισχυρούς ανέμους, ενώ ζημιές υπάρχουν και σε υποδομές, όπως στο παλιό δημαρχείο Πεζούλας, στις κατασκηνώσεις Νεράιδας, και στο βοτανικό κήπο, ενώ υπήρξε και πτώση δέντρων.

 

Από σήμερα θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα σημείωσε ο κ. Τσιαντής ο οποίος απηύθηνε έκκληση προς τον ΕΛΓΑ να στείλει κλιμάκιο αλλά και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αποχής των εκτιμητών.

Ο καιρός αναλυτικά