Π. Σατολιάς: «Ο υπουργός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και περιμένουμε να το κάνει» | paseges.gr

Εκτύπωση Αποστολή
Π. Σατολιάς: «Ο υπουργός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και περιμένουμε να το κάνει»

Π. Σατολιάς: «Ο υπουργός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και περιμένουμε να το κάνει»

17.07.2017 | 14:21
«Αναμένουμε, λοιπόν, την εφαρμογή στην πράξη του σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα, που, με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει στις πιέσεις που δέχεται από παντού. Ο υπουργός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, έχει τη βούληση να το κάνει. Περιμένουμε να το κάνει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, μετά την εφ’ όλης της ύλης σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου στα γραφεία του Συνεταιρισμού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ανάληψη περεταίρω πρωτοβουλιών επίλυσης των προβλημάτων ου αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και προστασίας του αγροτικού εισοδήματος.

 

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, αφού καλωσόρισε τον υπουργό, αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά από ζητήματα που έντονα απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, προτάσσοντας το φορολογικό-ασφαλιστικό, τα ζητήματα που έχουν ενσκήψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τις ασφυκτικές προθεσμίες, την προστασία της φέτας και την ταχεία ίδρυση της Διεπαγγελματικής, την παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

 

Ιδιαίτερα για τον κλάδο της κτηνοτροφίας και του γάλακτος, ο κ. Αποστόλου, παρουσία βουλευτών και παραγωγών που μετείχαν στη σύσκεψη, αφού αναφέρθηκε σε δράσεις που ήδη αναπτύσσει το υπουργείο, προανήγγειλε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των τιμών, αποδίδοντας τα εύσημα στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων για την πολιτική που ακολουθεί και στο θέμα αυτό.

 

Εξίσου θετικά ήταν τα σχόλια του υπουργού για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού, τόσο στο παραγωγικό κομμάτι όσο και στις υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αποστόλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, την άριστη οργάνωσή του και το υψηλό επίπεδο των παρερχομένων υπηρεσιών.

 

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Αποστόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να καταθέσουμε στον υπουργό τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας επί μιας σειράς ζητημάτων που μας απασχολούν. Χαίρομαι, διότι ο κ. υπουργός έδειξε όχι μόνο να κατανοεί, αλλά να έχει καλή γνώση των ζητημάτων αυτών, για τα οποία, όπως μας εξήγησε, υπάρχει μέριμνα και διαρκής προσπάθεια. Από τη συνάντηση κρατάω τη δέσμευση για προστασία της περιουσίας των αγροτών και μηδενικό κόστος σχετικά με τις αντιρρήσεις στο θέμα των δασικών χαρτών, για το οποίο, ωστόσο, επέμεινα στην ανάγκη παράτασης. Κρατάω ακόμη τις παρεμβάσεις για την προστασία της φέτας και εκείνες για το γάλα. Παραμένουν εκκρεμή ζητήματα, τα οποία και θα έχουμε τις ευκαιρίες μας να τα δούμε ξανά. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία σε όλα τα ζητήματα, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα. Αναμένουμε, λοιπόν, την εφαρμογή στην πράξη του σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα, που, με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει στις πιέσεις που δέχεται από παντού. Ο υπουργός γνωρίζει, ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχει τη βούληση να το κάνει. Περιμένουμε να το κάνει».

Ο καιρός αναλυτικά