Με ρεκόρ Γκίνες στον καβρουμά ξεκινά η Γενική Εμπορική Έκθεση της Ξάνθης | paseges.gr

Εκτύπωση Αποστολή
Με ρεκόρ Γκίνες στον καβρουμά ξεκινά η Γενική Εμπορική Έκθεση της Ξάνθης

Με ρεκόρ Γκίνες στον καβρουμά ξεκινά η Γενική Εμπορική Έκθεση της Ξάνθης

21.03.2017 | 07:27
Ανοίγει τις πύλες της αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, η 5η Γενική Εμπορική Έκθεση της Ξάνθης, τα εγκαίνια της οποίας θα κάνει η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Στη φετινή διοργάνωση κρεοπώλες από τη Θράκη θα παρασκευάσουν από την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα το μεγαλύτερο θρακιώτικο καβρουμά του κόσμου, διεκδικώντας και άλλη μια θέση στα ρεκόρ Σκίνες με 13 μέτρα μήκος και 320 κιλά βάρος.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, που είναι και ο βασικός διοργανωτής της Έκθεσης, τόνισε πως στόχος της Έκθεσης είναι να γίνει προβολή της επιχειρηματικότητας, να επιδιωχθούν εμπορικές συμφωνίες και να αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής, συνδυάζοντας το οικονομικό κομμάτι και με τον τουρισμό.


Για το σκοπό αυτό το επόμενο τρίμηνο το Επιμελητήριο της Ξάνθης διοργανώνει μία εκδήλωση για την ανάδειξη 800 παραγωγών και 1300 προϊόντων που παράγουν και αναζητούν πιστοποίηση και τυποποίηση.


«Είναι καιρός να αναδειχθεί ο πλούτος της περιοχής μας και κάποια στιγμή αυτό να αφορά και ολόκληρη τη Θράκης», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης.
Ο καβρουμάς θα τεμαχισθεί και θα μοιρασθεί στον κόσμο την τελευταία μέρα της Έκθεσης την Κυριακή.

Ο καιρός αναλυτικά