Έντονο ενδιαφέρον στην Δυτική Μακεδονία για αρώνιες και οι κρανιές | paseges.gr

Εκτύπωση Αποστολή
Έντονο ενδιαφέρον στην Δυτική Μακεδονία για αρώνιες και οι κρανιές

Έντονο ενδιαφέρον στην Δυτική Μακεδονία για αρώνιες και οι κρανιές

08.11.2016 | 07:36
Ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους καλλιεργητές της Δυτικής Μακεδονίας, συγκεντρώνουν οι καλλιέργειες κρανιάς και αρώνιας , οι οποίες άρχισαν να καλλιεργούνται το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή. ΄

Οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες ευνοούν τις δύο νέες καλλιέργειες στην Δυτική Μακεδονία και μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές καλλιέργειες για τους αγρότες, αρκεί όπως δήλωσε ο γεωπόνος Ανδρέας Κασαράκης στην ΕΡΤ Κοζάνης, «να γίνει σωστός σχεδιασμός και να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η απορρόφηση των δύο προϊόντων στην αγορά».

 

Οι καλλιεργητές έχουν ενημερωθεί από τους ειδικούς για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν οι αρώνιες και οι κρανιές, ενώ γίνονται και οι πρώτες προσπάθειες για την οργάνωση των παραγωγών.

 

Όπως σημειώνει ο κ. Κασαράκης, «καλλιεργητές της αρώνιας στην Δυτική Μακεδονία, μαζεύουν το προϊόν τους και το δίνουν μέσω του συνεταιρισμού της Κατερίνης», ενώ για την «ξεχασμένη» κρανιά στην περιοχή που άρχισε και πάλι να καλλιεργείται, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ενημερωτική ημερίδα στην Δράμα, στην οποία συμμετείχαν και παραγωγοί από την Περιφέρεια.

Ο καιρός αναλυτικά